greys<3

idag är det dags!
ska bli spännande att se hur dagens avsnitt kommer sluta! säsongsavslutningen va iaf helt galen.


imorgon kommer antagligen baby hem. jag hoppas verkligen det iaf! annars blir jag kokko. ska gå på stan på fredag hade jag tänkt och shoppa nått till martin som fyller år snart. har lite ångest över att jag inte riktigt vet vad jag ska köpa ännu:S men det löser sig:)
om 5 dagar så är det dags för ultraljud,jag är helt nervös! vet (som tur är) att plutten lever iaf. har bubblat och sprattlat i magen som fasiken idag:D
hoppas bara på att allt är bra därinne. jag skrämmer upp mig själv och jag tar VERKLIGEN inte förgivet att allt går som jag vill. har kommit underfund med att det inte är någon mening med att planera och förvänta sig saker..

jag är trött på (vissa) folk. pallar inte vara trevlig hela tiden. fucking besservissers och dumfittor! (kunde inte stava där märkte jag men det fick duga ändå) idag har jag uppenbart en dålig dag. har en del ångest som vanligt.. försöker dölja den men det är inte alltid det funkar. jag behöver en paus från mig själv.

om 6 dagar så startar desperate igen!!!<3<3<3<3

om 7 dagar så ska Casper ta dagis kort:)

om 8 dagar så fyller baby år

om 10 dagar så åker jag o casper till gbg omöter mamma. blir liseberg hela dagen och mys!

om 11 dagar så är det dags för walking with dinosaurs! ska bli galet kul!!!!!!!!!!!!!!!!!!! avslutar nog den dagen med bio. annars blir det en riktigt lugn kväll bara.


usch. jag håller fortfarande på o spyr><
pallar inte det, men det är värt det när jag o martin får våran bäbis:)

detta gäller nu:

Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.




och imorgon går jag in i vecka 19! tiden går fort!

blääääää.

skulle hälla ut skurvatten och då började jag kräkas som en idiot:( fast eftersom jag itne hade hunnit äta frukost så va det bara galla som kom upp. skulle snyta mig efteråt och då uptäckte jag att jag hade tagit i så mycke när jag kräktes att jag hade börjat blöda lite näsblod. rockigt? nej,jag tror inte det..

sen fick jag i mig lite te. det va gott:)

eeey,såg nyss att min graviditet är 40% klar:P vissa tror att om man har en "tjejmage" så får man en tjej och tvärtom och vissa tror att om man får en stor rumpa under graviditeten så får man en pojke. finns även de som tror att man mår olika dåligt beroende på vilket kön bäbisen har. med casper hade jag bara halsbränna så skulle man gå efter det så är detta garanterat en tjej:P (även om man tar "tipset" om rumpan. jag har värsta plattröven:P) magen kan jag inte säga så mycke om. är både bred och putig men det märks väl mer när magen sätter igång att växa ordentligt.
nu är det 2 veckor och 5 dagar kvar till ultraljudet. får de då vad det är som jäser:)


pratade med baby igår. han kommer senast hem på söndagkväll. jag vill ha hem honom nu:( saknar min gubbe som fan!!!!!!!!!!!!!!!

trackdockorna




jaaa:)


just nu sitter jag här o väntar på att sofie ska sluta dryga på konsum o komma hit.

funderar på vad jag ska göra för mat till mitt barn. jag mår illa som vanligt så jag är inte särskillt hungrig,fast det kan ju även bero på att jag fick ett plötsligt ryck och åt upp en ganska stor burk med mandariner nyss. (åt inte upp burken,bara mandarinerna kanske jag ska tillägga för den som är lite trög)

idag har chili faktiskt varit förvånadsvärt snäll:) casper har varit lite bråkigare än henne men det va inte så farligt:)

nu ahr jag inget mer att skriva för stunden,

guess he wants to play

idag har vi fyndat lite.
jag o baby köpte minsann en barnvagn^^
lite tidigt kanske vissa tycker men jag gillar att få saker gjort tidigt så att man inte behöver tänka på det sen.
lyckades till o med få den 500 billigare. I LIKE!

snart åker min baby iväg på jobb igen:(
jag sitter här o låtsas som inget sålänge. gillar inte detta:(
fast visserligen så får han massa cash så då kan vi handla lite stuff!

vi funderar på att åka till Ullared nån helg framöver.köpa lite småsaker till bebben och hemmet och casper.
går nog att fynda där oxå;)

Pratade med fröken Denise nyss oxå.hon ska vara en ängel och passa Chili i några dagar nu i veckan. min astma har börjat fucka så det underlättar om jag inte behöver ha chili på mig hela tiden.

min astma och min graviditet gör att min kropp inte funkar så bra just nu.
är riktigt yr hela tiden och spyr fortfarande. känns som om jag är riktigt bakfull hela tiden.
"HEJ,JAG HETER NINA OCH JAG HAR VARIT "BAKFULL" I 10 VECKOR".
visst det finns folk som har det värre men jag har tröttnat på att kräkas när jag går in i en mataffär,spy galla i stortsett varje morgon och kräkas varje gång det luktar vått gräs.
fast,det är värt det när bäbis kommer...

Casper vet fortfarande inget. ska berätta för honom när vi har varit på utraljudet den 5e.
ska bli spännande o se vad han kommer tycka om det:P


detta gäller i denna veckan:


Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.






RSS 2.0