......................

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

 




 

nyårsafton nu då. känner mig inte ett dugg sugen på att hitta på något idag så jag sitter i min myspys morgonrock här framför datorn. martin ligger i soffan o pratar med chili. Han åkte inte heller iväg någonstans,som ni antagligen förstod:P

 

vi va på bergvik en sväng förut.köpte en födelsedagspresent till karro där+en ros. rosen fick hon idag så att den inte skulle hinna vissna innan hon skulle få den.

 

jag är sjukt trött i vanlig ordning. sova vore!!!!!!

casper är hos patrik och jag saknar honom sjukt mycke:( men som tur är så kommer han hem imorgon så jag överlever nog tills dess....

 

bäbis är livlig i magen just nu. sparkar o puffar för fullt där inne^^

nu är det bara 9 veckor o 6 dagar tills beräknat datum. ska snart gå igenom bäbiskläderna som casper hade som kanske denna bäbisen oxå ska ha.finns massa fint:) plockar bara fram sånt som funkar till pojke o flicka tills bäbis har kommit ut först så får vi se vad som gäller sen:P

casper verkar vara väldigt uppspelt när det gäller bäbis iaf,vilket känns skönt!

 

jaja,nu vill jag ha lite cola.så jag avslutar detta inlägg nu! byebye


"nu är det kävlen" som casper säger...

sitter här hemma. det är fan skit varmt i huset!och jag som är galet värmekänslig nu håller på att kremeras nästan.tragiskt nog.
har varit en lugn dag.syster o martin har varit riktigt sega eftersom de drack med totto o bengan igår.jag va en torrboll o gick o lade mig vid 2 ,som egentligen va alledes för sent för min smak. martin kom in o lade sig hos mig vid 6 tiden typ. rätt åt honom att han blev bakis idag tycker jag!:P
fast jag va iaf en snäll flickvän som gav honom vatten när jag gick upp...

låg o skedade lite innan jag ville gå upp o då höll martin mig väldigt försiktigt på sidan av magen typ o då fick bäbis ett busryck o sparkade till väldigt bestämt!martin blev helt förvånad eftersom det "putade" ut rejält av sparken.


saknar casper väldigt mycke oxå:(
hoppas iaf att han kul hos sin papps... har massa julklappar till honom som han ska få när han kommer hem.
mitt hjärta<3

är fortfarande brydd över hur olika 2 graviditeter kan  vara.
Casper sparkade jätte mycke o vände inte så sig så mycke.
bäbis sparkar sällan o sprattlar runt hela tiden typ.
med casper så hade jag halsbränna istället för illamående i början o hade det till vecka 20 ungefär o spydde bara en gång under graviditeten.
med bäbis så fick jag halsbränna  i tyo vecka 24 o jag spydde hela tiden i början. minst 3 ggr om dagen fram till vecka 20.då trappade det ner rätt rejält.
ja,listan kan faktiskt göras lång men jag orkar inte sitta här o skriva hela natten!

ska faktiskt krypa ner i sägen brevid min gubbe o sova nu.
syster ska fortsätta kolla på sin bög-serie^^

nattinatti!

hos pappsen

sitter här o varvar ner lite efter att det har varit ett jävla härjande hemma hos daddy.

skulle igentligen åkt hit i fredags med det blev uppskjutet en dag med tanke på att jag va tvungen att åka till sjukhuset på torsdag kväll.
hade varit på toa o då upptäckte jag att jag blödde lite:/
höll på att skita ner mig kan jag lova! så jag ringde till sjukvårdsuppysningen som tyckte att jag skulle ringa till förlossningen som tyckte att jag skulle komma in på undersökning. fick vara där i några timmar,tur att sandra-bejbii kom in til mig o höl mig sällskap!<3
fick göra en EKG-kurva på bäbis o göra undersökningar för att kolla att bebben mår bra o så kollade de så att den inte hade fått för sig att den skulle komma ut.men det ville den inte o allt va bra så efter mycke om o men så fick jag åka hem. ska prata lite med barnmorskan nästa måndag när vi ska dit o prata med henne om detta...

nu är allt bra iaf. bäbis ligger o vänder o vrider på sig där inne, o på något sätt så har den fått för sig att det är jätte roligt (?) att ligga uppe vid mina revben o gnida sig.det är väldigt obehagligt faktiskt><
drömmer hela tiden om bäbisen..om förlossning eller om vardagslivet med bebbe. det är jämt en tjej i drömmarna.kan vara så för att martin är helt övertygad om att det är en tjej,men det är inte jag. alla gissar på att det ör en flicka förutom jag o pappa typ:P
får se vilka som får rätt...


casper springer runt o härjar nu dessutom. ska försöka få honom i säng snart,vilket är lättare sagt än gjort när man är här..
han verkar minsann glad över att vara här^^
fick fina förskotts-juklappar här idag oxå.va en del så det orkar jag itne skriva ner:P

kollade även på sista avsnittet med Misfits idag. galet spännande!!:O
ska visa den serien för syster när vi kommer til värmland igen. blir på tisdag det^^
då kommer baby o hämtar oss i grums:)
nu ska jag socialisera mig lite med daddy o company.
skrivs en annan dag:P
byebye

the weather outside is weather.

idag har det varit en jävla rännig dag.
har fan ont i mina ömtåliga ben efter detta:P
fördelen är att jag är klar med julklappshandlandet:D köpte lite smått o gott till gubben och ett till paket till casper idag. fröken sofie följde med mig när jag inhandlade grejjs:D mycket trevligt!! när jag kom hem från stan så hade de luciafirande på dagis så först så mötte jag sara vid busshållplatsen(fick vänta i en hel minut typ) o så gick vi upp mot dagis tillsammans. fick bulle o saft på dagis o alla barnen hade fina tomte,pepparkaks eller lucia dräkter på sig^^ sen va saras mamma snäll o körde hem mig o casper så jag slapp gå.

jag o Casper har kollat på ice age3 idag. I loved it!<3
värsta söt

nu sitter jag o lyssnar på "Calling Dr.Love"  med kiss. den har fastnat i mitt huvud.

jag känner mig oftast så jävla omotiverad att skriva blogg men ibland får man lov att uppdatera iallafall!

min gubbe är i exhärad o jobbar nu.kommer inte träffa honom på en o en halv vecka typ.
på tisdag så kommer min älskade syster hit oxå! på ondag så åker casper till sin pappa. blir första julen som jag firar utan honom o det gillar inte jag alls men någon gång måste vara den första.

i fredags va jag o baby hos barnmorskan o mätte o lyssnade på magen.
bäbisens puls ligger på 149.(vilket är "tjejkurvan") för en gångs skull så lät bäbisen oss lyssna på honom/henne.
85 dagar kvar nu!känns helt sjukt.innan man vet ordet av så kommer bäbis vara ute:O
som jag skrev i det tidigare inlägget så har baby beställt julklappar till bäbis.
här har du en bild på dem:



det va de grejerna han beställde:)

nu är jag trött på detta skrivandet nu.. har lite sammandragningar som vanligt så det vore gött med en avslappnande dusch faktiskt.

yes

Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.



jag har faktiskt inte mycke att skriva nu för tiden,dagarna rullar på som vanligt.
casper plutten är på dagis nu och jag väntar på att martin ska komma tillbaka från stan,han skulle in  o köpa nya jobbskor. jag har fått grymt ont i ryggen så jag kan knappt röra på mig utan att det stör mig:(
fördelen är att det är värt det! nu är det 96 dagar kvar till beräknat datum som bäbis ska komma!
casper längtar efter bäbisen^^ han brukar prata med magen o när han gör det så rör bäbisen på sig^^ den reagerar minsann på sin storebrors röst:D

idag ska jag förbi försäkringskassan en sväng o lämna in en lapp o prata lite hade jag tänkt. får se hur det går.
sen ska jag hämta plutten på dagis o så ska vi handla lite gott o ha myskväll ikväll:) blir fint det:D

nu kom precis martin hem. han vill tydligen köpa nya högtalare till bilen säger han.
jag ska ta en huvudvärkstablett och så ska jag tugga i mig en link för min halsbränna sen kanske jag är redo att åka till stan..
jo,jag har hittat värsta fina nappflaskorna oxå.vet inte vilka jag ska köpa til bäbis:/

RSS 2.0