inglorious basterds

den ska snart jag och baby titta på:)
fast jag lär ju somna som vanligt när vi kollar på film.
idag va karro  här,jag piercade henne^^ första gången som jag piercade någon på läääänge!
har blivit så jävla blodkänslig under denna graviditeten så jag har inte varit så pepp på att pierca men jag vågade mig på det idag och det gick bra^^
blev fint:)

nu är det 104 dagar kvar tills det är beräknat att bäbis ska poppa ut^^
Mamma gissar på att den kommer den 9e.
bengan gissar på den 12e.
Baby gissar på den 8e.
Jag "hoppas" att den kommer den 10e som den är beräknad för då blir det ett bra person nummer;)
10-03-10. känns pimpat^^

har blivit rätt rund oxå,ingen överraskning där antar jag:P

 

 

Casper längtar efter att hans syskon ska komma ut. han tror att det blir en pojke sa han till mig förut.det tror jag och min fader oxå.resten tror att det blir en tjej. 14 veckor kvar o sen får vi veta vilka som har rätt:P

idag har casper varit väldigt livlig i vanlig ordning,men han var minsann väldigt gosig oxå.fick tillochmed en puss! DET NI!:D hoppas på att jag kommer få sova inatt,lillkillen har nämligen fått en sväng med mardrömmar igen så jag har sovit skit kasst de senaste dagarna. inte bara pga casper då utan chili och bäbis är oxå med brottslingar till det.

 

 

jaja,nu ska jag sova. ville bara skriva "några" rader så att ingen tror att jag har dött.jag är ju så jäääävla aktiv med att uppdatera här annars:P

 


Alltid ett bra julerbjudande....

idag så lyckades jag försova mig som vanligt><
den här graviditeten gör mig galet trött hela tiden.
har dessutom lite bekymmer med att sova,vankar hela tiden av olika saker : chili kliar sig,chili "tvätttar" sig,mina ben gör ont och sånt.
fast fördelen är att det är värt det:)

i förgår så låg jag o baby i sovrummet o kollade på film och så började bäbis att röra på sig så jag kollade på magen och till min förvåning så syndes det på magen att bäbis rörde sig!:O
bubblade och guppade hejvilt där inne;) martin såg det oxå så det va väldigt kul tyckte jag:)

Casper blir alltid väldigt bekymrad när vi sitter och äter,han tror tydligen att bäbis äter upp all min mat,och så brukar han oroa sig inför när bäbis ska komma ut.
Casper: mamma,kommer bäbisen komma ut från dig mage som en bäbis gjorde på tven??
Jag:Det tror jag inte men man vet aldrig.
Casper:ska doktorn hjälpa dig att få ut bäbisen då?
Jag:ja det ska doktorn göra.
Casper: MEN MAMMAAAAA!!!!tänk om du blir helt förstörd?!?!

han är minsann orolig över sin mamms:)


idag så va jag i skolan ett tag. kom lite sent efter som jag försov mig(som jag redan har skrivit ner)
mötte aslög i stan så gick vi iväg tillsammans. blev klar med mig texning/dikt/konstverk idag så nu måste jag hitta på nått nytt att göra:S
det blev fint iaf..


nu ska jag o baby kolla på Zombieland som vi laddade ner nyss.
btw,nu är det "bara" 113 dagar kvar tills beräknat datum.(den 10 mars) kan även säga att det är 16 veckor och 1 dag kvar.jag,martin och casper längtar minsann efter bäbis!

gäller för denna veckan.

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.








händer en del denna veckan^^


idag gick jag upp klockan 6 som vanligt. cyklade till dagis och det va fruktansvärt jobbigt eftersom jag har en livmoder som börjar värka så fort jag anstränger mig så blev det sjukt jobbigt:(
ska fan börja gå till dagis ist fast eftersom mina ben har börjat göra ont så kommer det suga oxå så jag vette fan hur jag ska göra för att det ska bli så bekvämt som möjligt. behöver röra på mig oxå så jag tänker fan inte åka buss dit iaf,någon måtta får det vara!

just nu sitter jag o väntar på att vattnet till makaronerna ska koka upp så att jag kan fixa med maten. är hungrig nu så mat skulle inte sitta fel;)

va in på eldopalen en sväng med denise oxå,hittade en rolig pendel som jag ville prova:P enligt pendeln så är det en pojke i magen men jag lägger inte någon vikt på den "informationen".. tydligen så skulle det komma dit någon spåtant eller så nästa fredag så jag funderar på att gå dit för att se vad de har att säga.vore intressant att bli spådd tror jag minsann^^

fick låna 3 filmer av Aslaug idag oxå så jag och gubben ska kolla på någon av dem eller kanske till och med två^^

jag är trött som fan som vanligt så när jag har lagt casper för kvällen så tänker jag bädda ner mig i sängen o ta det lugnt:)

nu ska jag fixa maten. byebye!

vad är ett faderskapstest? -det är att åka komunalt med tre barn.

sitter i skolan. smet ut från lektionen en liten sväng. har lite ont i ryggen och i magen just nu så jag kände mig inte så pepp att sitta och skriva som vi tydligen ska göra denna veckan...
igår köpte jag sims3!:D
värsta rockigt det. hade bestämt mig att jag ville köpa sims2 först eftersom det är billigt men typiskt mig så stod jag och glodde på fodralen och fick beslutsångest. efter en halvtimme så tröttnade martin med att vänta på mig så han blev lite irriterad:P helt plötsligt så bestämde jag att jag ville ha sims3 ist fär tvåan. jag blev mycket nöjd med mitt köp.. sen köpte baby en ny jacka till sig(eftersom jag har snott hans,jag får ju inte på mig min:P)

sen kom min plutt hem<3
han hade tydligen oxå sluppit att få feber av vaccinet så det va bra tyckte jag:)
ringde cornelia igår oxå,har lite panik med vart jag ska göra av min plutt när det är dags för förlossning så jag frågade henne om hon hade lust att passa honom den dagen som det är dags för bebben att komma ut..
det är visserligen 121 dagar kvar men jag vill ha en liten planering på det iaf,man vet aldrig vad som händer nämligen.

idag har bäbis rört på sig väldigt mycke,inte så mycke sparkar men mycke viftande^^
lill*n det!
längar som fan tills mars då den ska komma ut. visst,förlossningen är jag inte direkt sugen på men ändå!

nu ska jag nog bege mig till min lektion igen,eller så går jag till vilorummet o vilar magen lite. får se vad det blir! bybye!

uppdatering.

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


igår va sandra här och hälsade på.rätt lägligt så  började bäbis härja i magen så sandra fick känna en spark^^
hon såg helt överlycklig ut:) gumman då<3

nu ska jag kolla greys. ville bara uppdatera lite^^
byebye

RSS 2.0